• 1400/05/05 - 14:21
  • - تعداد بازدید: 13
  • - تعداد بازدیدکننده: 13
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
  • /ZdNVo
6 مرداد روز جهاني هپاتيت؛

تاکيد بر اهميت آموزش راه هاي پيشگيري و درمان هپاتيت هاي پنجگانه A,B,C,D و E 

? مرداد روز جهاني هپاتيت؛
تاکيد بر اهميت آموزش راه هاي پيشگيري و درمان هپاتيت هاي پنجگانه A,B,C,D و E 


روز جهاني هپاتيت فرصتي  را فراهم مي سازد تا با تمرکز بر برنامه هاي پيشگيرانه، غربالگري و کنترل هپاتيت هاي ويروسي و بيماريهاي مرتبط با آن، همچنين افزايش پوشش واکسيناسيون هپاتيت B و اقدامات درماني موثر، گام هاي مهمي برداشته شود.
به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران، دکتر مهري محمدي کارشناس مسئول تجويز و مصرف منطقي دارو معاونت غذا و دارودر گفتگو با خبرنگار اين معاونت، با گراميداشت دهمين سالگرد روز رسمي جهاني هپاتيت برابر با ??ام جولاي و ششم مرداد تصريح کرد: سازمان جهاني بهداشت اين روز را  به عنوان روز نمادين و جهاني "هپاتيت" تعيين کرده، تا فرصتي جهاني براي آگاهي دادن، ارتقاي دانش و حفاظت از يکي از حياتي ترين اعضاي بدن يعني کبد در اختيار جوامع باشد.
دکتر محمدي افزود: در سال ???? با هدف سرمايه گذاري و آغازحرکت در جهت  ترويج حذف جهاني هپاتيت تا سال ????  ميلادي  برابر با سال ????  شمسي؛ سياست حذف جهاني هپاتيت، تصويب شد و افزايش سريع امکان دسترسي افراد به آزمايش هپاتيت ويروسي و تضمين دسترسي به درمان مؤثر، اولويت عمده در همه نقاط جهان از اهداف آن بود.
وي با توصيف تفاوت هاي انواع مختلف هپاتيت و عوامل ايجاد آن اظهار داشت: عوامل مختلفي ممکن است باعث التهاب کبد شوند و در اين ميان ويروس‌ها شايع‌ترين عوامل ايجاد کننده بيماري هپاتيت قلمداد مي‌شوند.هپاتيت A ، بيماري حاد و کوتاه‌مدت است در حالي که انواع هپاتيت B، Cو D  مزمن  محسوب مي شوند.
کارشناس مسئول تجويز و مصرف منطقي دارو معاونت غذا و دارو در خصوص راه هاي انتقال هپاتيت ها نيز گفت: هپاتيت A از طريق خوردن مواد آلوده مثل: آب و غذاي آلوده به فاضلاب، انتقال مي يابد در حالي که هپاتيت B از طريق تماس با مايعات بدن فرد آلوده به ويروس، نظير خون و … منتقل مي شود و مصرف داروهاي تزريقي، رابطه‌ي جنسي با فرد آلوده، استفاده مشترک از تيغ‌ تراش با فرد آلوده،  ريسک ابتلا به هپاتيت B را افزايش مي‌دهد.
وي ادامه داد: هپاتيت C اغلب هيچ علائمي ندارد و معمولاً از طريق استفاده‌ي داروهاي تزريقي و تماس جنسي منتقل مي‌شود و هپاتيت D  که هپاتيت دلتا نيز ناميده مي‌شود، يک بيماري جدي کبدي است که توسط ويروس H D V  ايجاد شده و از طريق تماس مستقيم با خون آلوده انتقال مي‌يابد.
دکتر محمدي در خصوص هپاتيت E هم گفت: عامل اين بيماري منتقل شونده با آب ويروس H E V است و عمدتاً در نواحي با سيستم تخليه‌ي فاضلاب و در نتيجه‌ي مصرف آب‌هاي آلوده به مواد دفعي، ايجاد مي‌شود.
وي در باره هپاتيت الکلي هم اظهار کرد: اين بيماري با مصرف زياد الکل ايجاد مي‌شود و در گذر زمان مي‌تواند به آسيب‌هاي ديگر نظير از کار افتادگي کبد و سيروز کبدي منجر شود.
کارشناس مسئول تجويز و مصرف منطقي دارو معاونت غذا و دارو؛ هپاتيت ويروسي B و C را چالش هاي عمده سلامت بشر عنوان کرد و افزود: اين دو ويروس ساليانه باعث مرگ حدود ?/? ميليون نفر در جهان مي شوند و دومين بيماري عفوني کشنده بعد از سل هستند و حداقل ??? موارد سرطان کبد ناشي ازآزمايش و درمان ديرهنگام ويروس هپاتيت B و C  و علت دو مورد در هر سه مرگ و مير، سرطان کبد مي باشد.
وي هپاتيت B و C را ازعفونت هاي مزمن توصيف کرد که ممکن است براي مدت زمان طولاني، گاهي سال ها يا دهه ها علائم را بروز ندهند.
دکتر محمدي خاطر نشان کرد : در حاليکه هپاتيت ويروسي منجر به بيماري هاي ناتوان کننده اي مي شود که بار اقتصادي زيادي را نيز برخانواده تحميل مي کند، آموزش راه هاي پيشگيري، آزمايش و درمان به موقع هپاتيت ويروسي B و C مي تواند جان افراد بسياري را نجات دهد.
وي با بيان اينکه بسياري از مبتلايان به ويروس HIV از جمله کسانيکه از مواد مخدر و بويژه تزريق مشترک استفاده مي کنند ميتوانند به ويروس هپاتيت C نيز مبتلا شوند تاکيد کرد: دو عفونت ويروس HIV و هپاتيت B و يا C نيز بر اساس تجربيات، بيشتر در زنان و مرداني که رفتار جنسي کنترل نشده و حفاظت نشده دارند ديده مي شود؛ بنابراين مبتلايان به اين عفونتهاي ترکيبي، مي بايست با دو يا چند بيماري هم زمان دست و پنجه نرم کنند.
دکتر محمدي اظهار داشت: انواع خفيف هپاتيت A نيازمند درمان نيست و بيشتر افراد مبتلا بدون هيچ گونه آسيب دائمي درمان مي شوند اما هپاتيت B ، عفونت کبدي خطرناک است و اين نوع هپاتيت به انواع حاد و مزمن تقسيم مي شود که شکل مزمن آن در برخي بيماران، منجر به نارسايي کبدي، سرطان کبد يا سيروز و سپس سيروز کبدي  باعث زخم و سخت شدن پايدار بافت کبدي مي شود.
وي در ادامه  با اشاره به اينکه شايع ترين انتقال هپاتيت B در ايران از طريق مادر به نوزاد است گفت : خوشبختانه با تزريق واکسن در نوزادان اين مشکل مهار شده است.
کارشناس مسئول تجويز و مصرف منطقي دارو معاونت غذا و دارو تاکيد کرد: سرفه و عطسه، در آغوش گرفتن، بوسيدن، استفاده از ظروف مشترک ، تماس هايي مانند دست دادن،  استفاده از آب و غذاي مشترک و شيردهي (مگر اينکه نوک پستان ترک خورده يا خونريزي داشته باشد) از راههاي انتقال هپاتيتC   محسوب نمي شوند.
دکتر محمدي در پايان هشدار داد: برخي افراد و گروه‌هاي پرخطر و افرادي که در زندان‌ها هستند، بيشتر در معرض ابتلا به هپاتيت هستند و اعتياد و رفتار جنسي پرخطر، اعتياد، خالکوبي غيربهداشتي و رعايت نکردن بهداشت، عامل اصلي شيوع هپاتيت در ميان زندانيان است.
وي ابراز اميد واري کرد: خوشبختانه براي هپاتيت C درمان و براي هپاتيت B درمان و واکسن وجود دارد.
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 327364
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم